EIA | KIA

Infrarood verwarmingspanelen

11 mei

Infrarood verwarmingspanelen

Creeer een gezond, energiezuinig binnenklimaat met infrarood verwarmingspanelen 

Je praktijk, kantoor, horecagelegenheid of wellnessruimte kan comfortabel en energiezuinig worden verwarmd met infrarood verwarmingspanelen. De panelen worden simpelweg aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en zetten de energie om in infrarode warmtestraling. Deze warmte heeft hetzelfde effect als de warmtestraling van de zon, maar dan zonder de aanwezigheid van ultraviolet straling (Uv-straling). De ruimte wordt als het ware op een natuurlijke manier door een behaaglijke stralingswarmte bepaald en geregeld. Geen verhitte lucht vanwege cv-radiatoren en buizen, geen koude hoekjes maar een gelijkblijvende aangename warmte.

 

Verwarmingspanelen realiseren besparing op energie

Elk infrarood verwarmingspaneel verwarmt materialen en personen o.m. plafond, muren en interieur. Vervolgens absorbeert de lucht de warmte van de materialen en personen. Voor warmteopwekking kan het gebruik van infrarood panelen een energiebesparing van 30% tot 50% opleveren!

Doelmatige warmteregulering binnen een ruimte
Met infrarood verwarmingspanelen heb je aanzienlijk meer controle over de verdeling van de warmte binnen een bepaalde ruimte. Er kan meer warmte gebracht worden naar plekken waar dit gewenst is, bijvoorbeeld boven de tafeltjes in je restaurant, de balie in je winkel of de vergadertafel op kantoor. Binnen grotere bedrijfsruimten hebben medewerkers vaak niet dezelfde behoefte aan warmte. Met infrarood panelen kan elke zone zijn eigen klimaat krijgen. Panelen kunnen dichterbij geplaatst worden of je kunt op bepaalde posities grotere of kleinere panelen inzetten. Slimme technologie zoals met  gebruik van een app op uw telefoon maakt het mogelijk om het verwarmingssysteem en de verschillende zones vanuit één of meerdere centrale punten en zelfs online te reguleren.

Verschillende uitvoeringen infrarood verwarmingspanelen
Speciaal voor systeemplafonds zijn er infrarood verwarmingspanelen in 60 x 60 cm en 60 x 120 cm formaat, zodat ze net als LED verlichtingspanelen precies binnen het raamwerk passen. Hiernaast zijn er diverse andere afmetingen infrarood verwarmingspanelen verkrijgbaar. De panelen hebben gemeen dat ze slank en licht zijn en daarom eenvoudig tegen het plafond of tegen de wand te monteren zijn.

Infrarood verwarmingspanelen komen standaard in zwart of wit spiegelglas. Ze kunnen ook van een coating in elke andere kleur worden voorzien. De tint kan creatief worden afgestemd op het interieur. Het is ook mogelijk om een decoratieve coating op de verwarmingspanelen te laten aanbrengen. Vooral bij panelen die aan de muur bevestigd worden kan dit voor een prettig neveneffect zorgen. Een infrarood verwarmingsschilderij in de wachtruimte van je praktijk zorgt voor warmte en stijl.

Additionele voordelen van infrarood verwarmingspanelen
  • Er komt ruimte vrij omdat er geen radiatoren staan
  • De panelen creeren geen luchtcirculatie met rondzwierend stof
  • Ventilatie van de ruimte is mogelijk zonder warmteverlies
  • De panelen zijn onderhoudsvrij

Infrarood verwarmingspanelen zorgen voor een gezond en prettig binnenklimaat in elke ruimte. Dankzij de aanzienlijke besparing op uw energierekening verdient de investering zich bovendien binnen een aantal jaren terug. Als u elektrisch kookt en een boiler gebruikt voor warm water heeft u geen gas meer nodig. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over verwarmingspanelen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. fortegabenelux@xs4all.nl / 020-6923087

 

Creatie & design: Worldwebdesign