EIA | KIA

Branchevereniging IG-infrarood in het nieuws!

05 okt

Branchevereniging IG-infrarood in het nieuws!

Zie bijgaand persbericht!


 

Persbericht

 

Brancheorganisatie Infraroodverwarming is een feit!

 

Nadat de mens de beschikking kreeg over vuur was infrarood naast de zon een van de belangrijkste bronnen van warmte. 

Nu Nederland heeft besloten alle woningen en gebouwen aardgasvrij te maken rijst bij veel woningbezitters én installatiebedrijven de vraag "hoe”.

Dit voorjaar hebben gerenommeerde Nederlandse en Belgische leveranciers van infraroodsystemen besloten hun krachten te bundelen met als doel infraroodtechniek op de kaart te krijgen als duurzaam en betrouwbaar verwarmingsalternatief in woningen en gebouwen en de strijd aan te gaan tegen de vooroordelen ten aanzien van de infraroodtechniek.

Een goed gedimensioneerde infraroodverwarming laat de meeste andere verwarmingssystemen namelijk ver achter zich ten aanzien van behaaglijkheid en comfort. Infraroodstraling kan worden gebruikt om woonruimten op de juiste en gelijkmatige temperatuur te houden. De warmte kan ook worden geleverd in "comfort zones” door een exacte plaatsing van IR-panelen in de ruimten.

Bij berekeningen van de totale kosten liggen de voordelen van infraroodverwarmingssystemen zowel in de verhoudingsgewijs lage investeringskosten als hun lange levensduur. Het vervallen van onderhouds- en servicekosten gecombineerd met gunstige verbruikscijfers brengt extra kostenvoordelen met zich mee.

De leden van de IG Infrarood Benelux onderscheiden zich door te voldoen aan criteria gericht op betrouwbaarheid, kennis en kunde en servicegericht maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien hanteren zij gestandaardiseerde normen en methodiek van dimensionering en prestatieberekening, onderdeel van een transparantie communicatie met klanten.

IG Infrarood Benelux spant zich in voor de realisatie van de ICS/ISO-testnorm voor het bepalen van de energieprestatie van IR in gebouwen.

Meer informatie over infraroodverwarming vindt u op www.ig-infrarood.nlof www.ig-infrarood.be

Zoetermeer, 5 oktober 2018

 

Voor meer informatie:

Freek Houtepen, bestuurslid IG Infrarood Benelux

f.houtepen@heatxl.com

0165714107

 

Creatie & design: Worldwebdesign