EIA | KIA

Over ons

FORTEGA BENELUX B.V. heeft al vele jaren geleden de visie gehad, dat fossiele brandstoffen, zoals olie, gas en steenkool eindig zijn. Kijk naar de problemen in de provincie Groningen.

Alle alternatieve bronnen voor het produceren van elektriciteit, zoals zonnepanelen, wind- en watermolens enz. hadden jaren geleden al onze belangstelling.

In 2004 is Fortega Benelux B.V. in contact gekomen met een fabriek die zich al ruim 30 jaar bezig hield met de productie van infrarood verwarmingsfolie. Deze folie werd gebruikt voor infraroodcabines. D.m.v. een intensieve samenwerking heeft de fabriek een scala van verwarmingspanelen ontwikkeld met een dikte van 3 cm en sinds 2014 is de zgn. SLIM-line in productie gekomen. Dit zijn panelen met een dikte van slechts 1,5 cm . Ze zijn fraai van vorm en hebben zelfs een betere capaciteit.

Fortega Benelux B.V. heeft zich nu al weer jaren bezig gehouden met de verkoop van panelen, maar heeft o.m. ook zelf uitvindingen gedaan, waarop patent is verkregen en ook een merkenrecht.

Ons doel was het produceren van warmte tegen een laag verbruik van stroom en voor o.a. de woningbouw en de glastuinbouw zijn wij daar alleszins in geslaagd!

Prof.Dr. Kosack van de universiteit van Kaiserslautern heeft proeven gedaan waarbij het verwarmen van een woonhuis met gas vergeleken werd met verwarmen van hetzelfde huis met infrarood plafond- of vloerverwarming of met panelen. De conclusie van het onderzoek was dat het verwarmen met producten met infraroodverwarmingsfolie tot wel 50% voordeliger is dan verwarmen met gas.

De producten zijn niet goedkoop in aanschaf, maar door de aantoonbare lagere energiekosten, wordt de meerprijs snel terugverdiend. De systemen van Fortega worden als zeer duurzaam ervaren, temeer daar er geen of weinig onderhoud nodig is en de systemen een leven lang kunnen meegaan. Het vervangen van C.V. ketels en radiatoren is niet meer nodig.

Het woonklimaat verbetert, doordat infrarood anti-allergisch is. Stof wervelt niet langer met warme lucht omhoog.

Maatregelen van de Europese Unie zoals het omlaag brengen van de CO2 uitstoot, kunnen alleen gerealiseerd worden als er in de verwarmingsbranche een transitie van fossiele brandstoffen naar elektriciteit zal plaatsvinden. Net zoals bv in Spanje of Denemarken zal koken op stroom en de warmwatervoorziening op stroom gaan plaatsvinden. In woningen zal de gasmeter verwijderd kunnen worden en de bijbehorende transport- en onderhoudskosten zullen dan tot het verleden behoren.

Sinds kort zijn er in Nederland al "gasloze"wijken. Het verwarmen d.m.v. infrarood panelen, vloer- en plafondverwarming is een prima alternatief voor gas en ook nog eens gezond en energiezuinig.
En..... u kunt er tot wel 50% mee besparen op uw energierekening.

Voor de agrarische sector zie: www.fortega-agriculture.nl


Meer weten? Neem direct contact met ons op en maak een afspraak.

Contact
Creatie & design: Worldwebdesign