EIA | KIA

Wat is infraroodverwarming?

Hoe werkt het precies?

Traditioneel wordt een woning verwarmd door middel van gas. Gas wordt omgezet in warmte die door een cv-installatie en radiatoren wordt aangestuurd. Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Alle personen en objecten die in de baan van de straling staan, worden verwarmd. Infrarood verwarming werkt volgens hetzelfde principe. De infrarood straling waar Fortega mee werkt is de gezonde infrarood-C straling, je kunt het vergelijken met de straling van de zon. Deze straling behoort echter tot een deel van het spectrum dat niet zichtbaar is.

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft zeer veel voordelen ten opzichte van traditionele vormen van verwarmen. Ten eerste is het zeer gemakkelijk te installeren. De installatie is duurzaam met een garantie van 5 jaar en relatief goedkoop. Daarbij is het kostenbesparend, zeker in combinatie met zonnepanelen. Bovendien kan de energiebesparing 30%-50% bedragen t.o.v. gas! De stralingswarmte voelt daarnaast ook veel aangenamer dan een verwarming door middel van gas. Bij een juiste installering van de infrarood C verwarmingspanelen geschiedt de opwarming van de ruimte gelijkmatig. Er is dan geen luchtverplaatsing, noch zijn er koude hoekjes. Ronddwarrelend stof zal je niet of nauwelijks waarnemen, zodat mensen met een allergie daar baat bij hebben. Infrarood warmte blijft in huis d.w.z. de warmtestraling reflecteert grotendeels  op de ramen. Dat is een eigenschap van infrarood en vrijwel alle muren, plafond en vloer hebben dezelfde temperatuur. Bij de ramen met dubbelglas ondervindt men zelfs geen koudebrug. Dit soort warmte is zelfs goed met ander soort warmte te combineren. Het regelt de vochtigheid veel beter dan convectiewarmte en voorkomt schimmelvorming.  

Infrarood vloerverwarming

Je kunt infrarood verwarming op verschillende manieren toepassen in je woning of in kantoor. Zo bestaat er bijvoorbeeld infrarood vloerverwarming. Infrarood vloerverwarming wordt meestal toegepast onder het laminaat, zand cement en tegels, marmer, PVC, Epoxy en vloerbedekking (zonder foam laag). Een infrarood verwarming onder een houten vloer raden wij niet aan. Uitdroging en op den duur scheuren van de vloer zijn meestal een gevolg. De infrarood verwarmingsfolie kan gemakkelijk worden aangelegd en is zeer economisch en veilig. Het infrarood polyester verwarmingsfolie is dun en sterk. Doordat er  een sensor onder het folie wordt bevestigd, zal de vloer nooit boven de ingestelde warmte uitkomen. Er zijn meerdere methoden om zo'n verwarming te installeren.

Infrarood verwarmingspanelen

Een andere manier om gebruik te maken van infrarood verwarming is via verwarmingspanelen. Deze kun je aan het plafond of aan de wand hangen, waardoor de warmte in de kamer gelijkmatig wordt verdeeld. Er zijn enkele voorwaarden om van deze ideale warmte te profiteren. A) Voldoende vermogen B) Spreiding van de verwarmingspanelen. De panelen worden geleverd in diverse kleuren naar grootte, vermogen en eventueel met een design. Keuze ligt geheel bij de klant, waarbij zelfs spiegelpanelen in het assortiment zijn. Als het gaat om een paneel dat in een plafond wordt geplaatst, is het vaak mogelijk om het zo te plaatsen, dat het nauwelijks zichtbaar is. De meest effectieve verwarmingsmethode is aan het plafond of in een systeem plafond, waarbij de verwarmingselementen aan elkaar zijn gekoppeld. Thermostaat zorgt voor de gewenste warmte. De klant kan zelfs zijn eigen ontwerp (foto) op het paneel laten afdrukken.

Andere creatieve vormen van infrarood verwarming

Er bestaan nog meer mogelijkheden om infrarood verwarming te gebruiken. Op lokale plaatsen binnen een grotere ruimte. Zo kun je deze vorm van verwarming toepassen in badkamerspiegels! Je kunt ook folie achter op de spiegel plakken, zodat de spiegel niet meer zal beslaan. Een klein paneel bijvoorbeeld onder een bureau in een betrekkelijk koude kamer of onder de kassa van een supermarkt.

Er bestaan dus zeer veel mogelijkheden met deze nieuwe hippe vorm van verwarmen! Wilt u meer weten? Neem direct contact met ons op: 020-6923087

 

Meer weten? Neem direct contact met ons op en maak een afspraak.

Contact
Creatie & design: Worldwebdesign