EIA | KIA

Plafond - en vloerverwarming

Bijzondere infraroodfolie toepassingen zorgen voor 30% tot 50% besparing op uw energiekosten!!

Plafondverwarming van Fortega Benelux B.V.

Er zijn meerdere methodes om ruimtes met infraroodfolie van Fortega te verwarmen vanuit het plafond.

De stralingswarmte is uitermate geschikt voor ruimtes met een maximale hoogte van 300 cm maar kan ook met iets meer vermogen in ruimtes tot wel 500 cm hoogte worden geplaatst.

De eerste methode van infrarood verwarming van Fortega is uniek aangezien het uit het zicht wordt geplaatst. De energiekosten liggen tot wel 50% lager dan met de conventionele methodes.

Uitleg systeem 1:

Stap 1. Er worden tengellatten tegen het plafond aangebracht.
Stap 2. Dan wordt er reflectiefolie tussen de tengellatten gelijmd.
Stap 3. Daaroverheen worden er isolatieplaten (Rockfon) 25 mm dik tussen de tengellatten aangebracht.
Stap 4. Op de tengellatten wordt nu de infrarood verwarmingsfolie van Fortega geniet.
Stap 5. De elektradraden van de banen (deze zijn in de fabriek al aangebracht) worden samengevoegd en naar een lasdoos c.q. thermostaat gevoerd.
Stap 6. Tegen het gehele plafond worden nu gipsplaten aangebracht.
Stap 7. Gipsplaten kunnen eventueel geschilderd of met spuitapparatuur gestucadoord worden.
Opm.: in badkamers wordt meestal de voorkeur gegeven aan vloerverwarming met infrarood folie. Deze wordt dan onder de badkamertegels aangebracht. Het kan ook tegen het plafond aangebracht worden met systeem 1 maar de afwerkplaten zijn dan duurder doordat ze vochtbestendig moeten zijn.

Uitleg systeem 2:

Tegen het plafond kunnen plafondpanelen aangebracht worden met kleine beugels. Deze panelen worden alleen in de kleur wit geleverd en zijn leverbaar in de afmetingen 60 x 60 cm en 60 x 120 cm. Deze plafondpanelen zijn 3 cm dik. Hierbij dienen de elektradraden tegen of in het plafond weggewerkt te worden en naar stroomaanvoer en thermostaat gevoerd worden..
Capaciteit van deze panelen is 75 Watt en 150 Watt. In het algemeen is hier vaak sprake van iets overcapaciteit.
Voor woonkamers wordt in het algemeen een capaciteitsbehoefte van 40/45 Watt per m2 verlangd, maar dat kan in slaapkamers b.v. 35 Watt per m2 zijn.
Opm.: wanneer b.v. in een ruimte bij paneelverwarming minstens 900 Watt nodig is, dan is het beter om 2 panelen van elk 450 Watt te nemen dan 1 van 900 Watt.

De verwarmingsfolie onder gipskarton van Fortega Benelux B.V. is de perfecte warmtebron in uw huis. Deze verwarming is uitermate geschikt bij nieuwbouw en renovatieprojecten.

De verwarming van de ruimte vindt plaats middels een stralingswarmte, vergelijkbaar met zonnestralen.

Plafondverwarming is ten opzichte van vloerverwarming een voordelige optie. Er is minder folie nodig, omdat de banen niet aaneengesloten aangebracht behoeven te worden wat bij vloerverwarming wel het geval is. Er is dus minder folie nodig. Voor plafondverwarming is ook minder vermogen nodig.

De plafondverwarming zorgt voor een uitstekend binnenklimaat.

Het gebruik van de modernste besturingstechniek, zoals sensoren, draadloze apparatuur en thermostaten zorgen voor een optimaal energiezuinig gebruik.

Het grote voordeel van alle bovenstaande plafondsystemen is, dat er géén C.V. ketels voor verwarming meer nodig zijn, derhalve geen onderhoud vergen en er ook geen jaarlijkse abonnementskosten meer nodig zijn.

Onze systemen hebben een levensduur van meer dan 30 jaar!

Radiatoren kunnen uit iedere ruimte verwijderd worden en wanneer u voor de warmwatervoorziening en koken op stroom overgaat, loopt u nooit meer het risico van koolmonoxide vergiftiging.

Onze infrarood folie en panelen zijn Tuv (Kemakeur) gecertificeerd. Ze zijn niet alleen veilig, maar ook nog eens gezond voor mens, dier en plant. Allergie patienten hebben ook voordeel van de stralingswarmte, daar de objecten verwarmd worden en er geen warme lucht met pollen en stofdeeltjes omhoog wervelt.

De verwarmingsfolie is een optimale aanvulling bij zowel kleine als grote renovaties in huis of in nieuwbouw als alternatief voor de conventionele verwarmingsmethoden.

Vloerverwarming

Op de (beton)vloer wordt als eerste een reflectiefolie aangebracht. Daarop komt isolatiemateriaal. Dan wordt de infrarood verwarmingsfolie hierop uitgelegd, die bedekt moet worden met een beschermende PE folie of een PE plaat.

Hierop wordt de uiteindelijke vloerbedekking aangebracht. U kunt kiezen uit plavuizen, laminaat of tapijt(tegels) zonder foam onderzijde. Ook een PVC vloer is aan te raden. Deze geeft de warmte goed door. In toilet en badkamer kan er op de infrarood verwarmingsfolie getegeld worden.

U kunt de temperatuur regelen d.m.v. een thermostaat.





Meer weten? Neem direct contact met ons op en maak een afspraak.

Contact
Creatie & design: Worldwebdesign